Affiliate link

Wat is een affiliate link precies? Je krijgt in dit blog het antwoord plus handige informatie / tips over waar deze links te zetten op jouw affiliate marketing website.

Wat is een affiliate link precies?

Wat is een affiliate link precies? In het kort is een affiliate link de link die de adverteerder krijgt van de affiliate. Hierdoor krijgt de affiliate de comissie uitbetaald.

Uitgebreid:
Een affiliate link is een unieke URL die aan een afzender van een product of dienst wordt verstrekt en die kan worden gedeeld of gebruikt om verkeer naar een website te genereren. Zo kan de adverteerder makkelijk onderscheiden door welke link een verkoop heeft plaats gevonden Als iemand via zo’n link een aankoop doet of zich aanmeldt voor een service, kan de afzender van de link daar een commissie of vergoeding voor ontvangen. Affiliate marketing is een populaire manier voor bedrijven om hun verkoop te verhogen en voor individuen om online inkomsten te genereren. Affiliate links zijn altijd uniek en te verkrijgen bij de diverse affiliate netwerken.

affiliate link

Voorbeelden affiliate links

Vaak ziet een affiliate link er niet gebruiksvriendelijk uit. Deze is erg lang en bevat veel letters en cijfers.

Hier een voorbeeld van een affiliate marketing link: paypro.nl/producten/Kippengids/46066/73165

Mijn unieke code in bovenstaande links is 46066/73165. Hierdoor weet Paypro (het netwerk waar ik ben aangesloten). Dat de verkoop heeft plaatsgevonden middels mijn link. Zo is alles perfect meetbaar. Kortom, zonder affiliate link kan je geen affiliate marketing doen.

Tip om je affiliate link mooier te maken is deze te verkorten. Er zijn tools om je url bijvoorbeeld van domeinnaam.com/93ii99i9-w34i9w34-iw9iwi9  naar domeinnaam.com/az351 te maken. Zo zie je dus een schone en nette link.  Dit kan de conversie op klikken een paar procent verhogen.

Affiliate links verwerken en maken

De bekendste manier om de affiliate links te verwerken en maken, is om deze door je artikelen heen te zetten. In de teksten linken op je website dus. Daarnaast zijn er nog enkele manieren die zeer effectief zijn om te gebruiken en waar je jouw affiliate link in kan verwerken.

 • Reviews schrijven. Na aankoop van een product kan je hier een review over schrijven. Review het product en zet de link naar het product neer (de affiliate link). Zorg dat deze goed vindbaar is door middel van SEO. Door de SEO zal je bezoekers krijgen op je website die mogelijk op je link gaan klikken.
 • Tutorial maken. Als je veel verstand hebt van een bepaald onderwerp, kan je een tutorial hierover maken. Vervolgens zet je affiliate links naar de producten die je hebt gebruikt.
 • Artikel over tools. Schrijf een blog over tools die je gebruikt. Mensen hebben altijd interesse in de producten die anderen gebruiken, wat de voordelen hiervan zijn en waarom ze deze specifieke producten gebruiken. Als je een klusjesman bent kan je schrijven over jouw gereedschap, als je een kok bent kan je schrijven over je kookgerei etc. Zo kan je voor elke branche wel iets verzinnen.
 • Een kortingscode pagina. Maak een pagina met kortingscodes voor populaire producten of diensten. Voorwaarde is wel dat deze deals bij je blog plassen. Dus niet een aanbieding voor de Efteling op je kippenblog.
 • CTA . Plaats de affiliate link in je call to action. Als je een artikel schrijft over een bepaald product kan je eindigen met een affiliate link in je call to action. ‘Download nu de ………. en ga direct aan de slag. ‘Dit product kun je kopen op …….”.
 • Affiliate advertenties. Andere optie om affiliate links in te verwerken is in je sidebar, footer, header of andere plek in de structuur van je website. Er zijn veel programma’s die kant en klare banners beschikbaar stellen, zodat je deze eenvoudig op je website kunt importeren.
 • Deze vorm van affiliate links verwerking kom ik steeds vaker tegen. De links staan dan verwerkt in een ebook. Vaak worden deze ebooks gratis weggegeven. Middels de links wordt er toch geld verdient met deze ebooks.
 • De nieuwsbrief. Volgende optie is om de links in de nieuwsbrief te verwerken. Dit kan je doen in zowel tekst als afbeeldingen. Let op: maak er geen spammy nieuwsbrief van.
 • Sociale media. Als je naast je website een sociale media platform hebt, kan je deze ook gebruiken voor affiliate marketing. Zo kan je bijvoorbeeld wekelijks je favo producten delen met een link naar dit product. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Instagram of Pinterest.
 • Instagram. Op instagram kan je een linkje plaatsen naar een linkentree pagina. Dit is een pagina die je zelf kan opmaken met diverse affiliate links. Zo kan je bijvoorbeeld een link toevoegen naar je eigen website, naar affiliate partners of naar je andere social kanalen. De perfecte plek om je affiliate producten of diensten te promoten.
 • Facebook ads of Google Ads. Hier betaal je per klik op je affiliate linkje.

affiliate marketing link

Waar haal ik mijn affiliate marketing links vandaan?

Van de volgende sites haal ik mijn eigen affiliate links vandaan:

 • TradeTracker > Gebruiksvriendelijk systeem waar meerdere grote partijen zijn aangesloten
 • Awin> Een van de snelstgroeiende affiliate marketing platformen
 • Daisycon > Staat vol met bekende Nederlandse bedrijven en duizenden grot websites
 • Paypro >Voornamelijk Ebooks en cursussen die je middels affiliate links kunt promoten
 • Partnerprogramma van Bol.com. Zo kan je linken naar miljoenen producten op Bol.com
 • Amazon partnerprogramma. De grootste webwinkel van de wereld vol affiliate marketing producten en links, Amazon!

Haal je affiliate marketing links van verschillende platformen. Kijk goed naar het aanbod per aanbieder om zo jouw bezoekers en doelgroep de beste producten te kunnen laten zien. Met Affiliate Held kan je van alle bekende webshops eenvoudig producten in bulk producten importeren naar je affiliate website. 

Nofollow affiliate link

Let erop dat je altijd een nofollow op de affiliate link zet. Dit wil zeggen dat er geen SEO waarde wordt doorgegeven. Met systemen als WordPress en woocommerce (onderdeel van), kan je makkelijk een nofollow inregelen. WordPress is erg gebruiksvriendelijk. Dit is iets wat veel website eigenaren vergeten. Zo geef je onbedoeld wat website waarde aan de partij die je juist wil aanprijzen. Dit kan ervoor zorgen dat de partij waar jij de link naar plaatst, boven jouw website komt te staan in Google.

Vragen over affliate links of marketing?

Mocht je nog vragen hebben over affiliate links, het maken ervan, het vergaren ervan en hoe je deze het beste kunt toepassen. Kan je altijd mailen naar info@affiliatemarketingnederland.nl. Daarnaast ben ik erg benieuwd hoe jij affiliate marketing links toepast op jouw website.

Dankzij Deze Training, Verdiende Ik al na een half jaar €500 euro per maand,- Via Affiliate Marketing >>>

Affiliate marketing cursus downloaden