Affiliate netwerk

Het affiliate netwerk is het systeem waarin je jouw campagnes kan laten lopen. Hier kunnen publishers die aangesloten zijn zich bij een campagne aanmelden of visa versa. Het systeem waar adverteerders, publishers kunnen vinden die passen bij hun merk, product of service. Beide partijen melden zich aan bij het affiliate netwerk.

In dit blog krijg je diverse tips, achtergrondinformatie en kom je erachter welke affiliate netwerken in Nederland groot zijn.

Meerdere affiliate netwerken

Eerste tip die we willen meegeven. Kies voor meerdere affiliate marketing netwerken in Nederland voor jouw website. Zo kan je vergelijken welk netwerk het beste past bij jouw website. Er zijn bijvoorbeeld netwerken die bekend staan om hun expertises in bepaalde branches. Het ene programma blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid, de andere in service. Weer een ander aan het aanbod aan campagnes. Elk affiliate netwerk is uniek en daarom raden wij aan om je voor meerdere aan te melden, zodat je zelf kan ervaren bij welke partij jij het beste gevoel hebt en wat het beste werkt voor jouw site.

affiliate netwerk

Eigen affiliate netwerk opzetten in Nederland

Als adverteerder kan je ervoor kiezen om een eigen affiliate netwerk op te zetten. Zo regel je alles zelf en hoef je geen extra inkomsten over te hevelen aan het externe affiliate netwerk. Dit vergt wel enige mankracht, technologie en systemen. Dit red je niet met 1 FTE.

Daarnaast is er een kans aanwezig dat als je een klein merk hebt, publishers geen moeite nemen om zich bij je aan te melden. Een eigen omgeving is het handigst als je een groot Nederlands of europees merk bent met genoeg potentie. Bol.com en Amazon bijvoorbeeld hebben een eigen afffiliate netwerk, evenals Booking.com. Dan weet je ongeveer over welk formaat ik het heb om te beginnen met een eigen affiliate netwerk.

Affiliate netwerk / netwerken in Nederland

Om inzicht te geven in de verschillende affiliate netwerken, heb ik onderstaande lijst samengesteld. Deze bestaaat uit Nederlandse en Europese spelers. Mocht je een netwerk missen, voeg ik deze graag toe. Je kan dan mailen naar info@affiliatemarketingnederland. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar jouw ervaringen met de affiliate netwerken.

Affiliate netwerk in Nederland & Europa – De lijst

Hierbij de lijst met  de grootste affiliate netwerken in Nederland en Europa:

Op de blog over programma’s lichten we enkele van deze affiliate netwerken uitgebreid uit. Zelf raden we aan om eens te beginnen met kijken op Paypro, daisycon, Tradetracker en het bol.com partnerprogramma. Deze 3 tezamen hebben voor elke website wel een mooie campagne. Ze zijn gebruiksvriendelijk, bieden goede service en hebben een groot aanbod aan campagnes en producten. Wil je meer weten over een affiliate netwerk zoals hierboven opgesomd in de lijst? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of mail ons.

Dankzij Deze Training Van Jacko Meijaard Verdiende Ik al na een half jaar €500 euro per maand,- Via Affiliate Marketing >>>

Affiliate marketing cursus downloaden