Affiliate marketing ervaringen

In dit blog vertel ik je alles over mijn affiliate marketing ervaringen van het afgelopen jaar. Wil jij beginnen met deze vorm van passief inkomen genereren? Al mijn ervaringen lees je in dit artikel.

Mijn affiliate marketing ervaringen

Ik heb enkel positieve ervaringen met affiliate marketing. Voor ik begon met AM heb ik andere bedrijven gehad. Telkens was er 1 factor die het ondernemen bemoeilijkte. Klantenservice en retouren. Logisch ook, geen klanten is geen inkomen. Klanten zijn een must have voor de meeste bedrijven, maar ze onderbreken in jouw werkzaamheden. Dat vind ik dan qua ervaringen ook het meest positieve aan affiliate marketing. Hierbij hoef je geen klantcontact te hebben.Je promoot namelijk altijd de producten van iemand anders. En mochten er vragen komen kan je altijd doorverwijzen naar de eigenaar van het product. 

Dit betekent dat jij je volledig kan richten op de marketing, het schrijven van blogs en het verbeteren van de vindbaarheid van je website. Jouw werkzaamheden bestaan dus veelal uit:

 • Blogs / artikelen schrijven
 • Video’s opnemen
 • Foto’s maken

Belangrijk om voor jezelf na te gaan om jij dit ook leuk vind om te doen. Of dat je liever elke dag met klanten in contact bent. Naast het niet hebben van klantcontact heb ik nog meer positieve ervaringen met affiliate marketing. 

affiliate marketing ervaringen

Nog meer pluspunten aan affiliate marketing 

Mijn andere positieve ervaringen met affiliate marketing: 

 • Werken wanneer je wil 
 • Werken wanneer het jou uitkomt 
 • Werken waar je wil
 • Je kan vooruit werken 
 • Je kan zoveel uren maken als je wil
 • Je hebt geen baas en kan volledig in anonimiteit werken. Dit is een van de populairste positieve ervaringen binnen affiliate marketing. 
 • Al je blogs blijven staan en werken de komende jaren voor je 
 • Passief inkomen: Een van de grootste voordelen van affiliate marketing is het potentieel voor passief inkomen. Als je eenmaal je affiliatelinks hebt opgezet en je content hebt gemaakt, kun je geld blijven verdienen zonder voortdurend actief betrokken te zijn.
 • Lage opstartkosten: In vergelijking met het opzetten van een fysieke winkel of het ontwikkelen van je eigen producten, zijn de opstartkosten voor affiliate marketing meestal veel lager.
 • Geen voorraadbeheer: Je hoeft geen voorraad te beheren, producten te verzenden of klantenservice te bieden. Dit wordt allemaal afgehandeld door het bedrijf waarvoor je promoot
 • Diversificatie van inkomstenbronnen: Veel bloggers, YouTubers en contentmakers gebruiken affiliate marketing als aanvullende inkomstenbron naast andere bronnen zoals advertenties en eigen producten.Kortom, vele positieve ervaringen aan affiliate marketing

Negatieve ervaringen affiliate marketing 

Natuurlijk heb ik ook wat negatieve ervaringen met affiliate marketing:

 • Het is voor de lange adem. Als je niet adverteert kan het een paar maanden duren voor je inkomsten gaat genereren. Je hebt niet direct veel organische bezoekers, dit bouwt zich maandelijks op. 
 • Je hebt veel discipline nodig om door te blijven gaan, zeker door de vrijheid die je hebt. 
 • Geloven in jezelf is belangrijk en nooit opgeven. 
 • De mogelijkheden zijn onbeperkt. Probeer toch een sterke focus te behouden. 
 • Je inkomen gaat op en neer. Toch is de trend over de maanden heen dat het steeds meer wordt. Het negatieve zit hem echt in je hoofd.
 • Altijd doorzetten ook als de successen even uitblijven.
 • Competitie: Het kan moeilijk zijn om op te vallen tussen de vele andere affiliates die dezelfde producten of diensten promoten. Originaliteit en waarde toevoegen aan je promoties is essentieel. Dit is een van de belangrijkste negatieve ervaringen om rekening mee te houden binnen je affiliate marketing strategie. 
 • Veranderende regels en programma’s: Affiliate programma’s kunnen hun regels, commissiestructuren of zelfs volledig programma op elk moment wijzigen, wat van invloed kan zijn op je inkomsten.
 • Afhangen van derden: Je bent afhankelijk van de prestaties van het bedrijf waarvoor je promoot. Als ze hun kwaliteit, betrouwbaarheid of voorraadbeheer niet op orde hebben, kan dit invloed hebben op jouw inkomsten en reputatie.
 • Ethiek en geloofwaardigheid: Het is belangrijk om alleen producten of diensten te promoten waar je oprecht in gelooft en die waarde toevoegen aan je publiek. Het promoten van inferieure of misleidende producten kan je geloofwaardigheid schaden.

Mijn grootste tip voor affiliate marketing en ik spreek ook uit eigen ervaring is om te kiezen voor een niche waar je interesse in hebt. Maak een blog over een onderwerp wat je leuk vind, dan zal het schrijven allemaal iets makkelijker gaan. 

affiliate marketing ervaringen

Positieve ervaringen met stappenplan affiliate marketing

Zelf gebruik ik succesvol het volgende stappenplan voor affiliate marketing, hier heb ik elke keer weer goede ervaringen mee: 

 1. Zoek een onderwerp waar jij passie voor hebt
 2. Zoek zo veel mogelijk deelonderwerpen voor deze passie 
 3. Ga op zoek naar passende affiliate producten die hierbij aansluiten
 4. Bouw een website zelf of laat er een maken. 
 5. Schrijf blogs over je onderwerp en plaats deze op de website 
 6. Maak video’s over je passie en plaats deze op je website
 7. Link naar de affiliate producten. De beste plugin in Nederland op dit gebied is Affiliate Held
 8. Doe dit minimaal een jaar lang en je zal je verbazen over de resultaten die je kan behalen. Over een jaar zal jij ook positieve ervaringen met affiliate marketing hebben. 

Wil jij ook succesvolle affiliate marketing ervaringen? 

Als je na het lezen van dit artikel over affiliate marketing ervaringen ook aan de slag wil met passief inkomen genereren. Is er een training die je hierbij kan helpen die mij ook heeft geholpen, namelijk de Affiliate Held Academy 

Tijdens deze cursus leer je hoe je een website kan opzetten, hoe je geschikte producten kunt uitkiezen en hoe je deze kan promoten. De cursus bestaat deels uit video’s waarin dit stapsgewijs wordt uitgelegd en voorgedaan. Zelfs als je nog nooit een website hebt gemaakt of ervaring hebt met affiliate marketing, kan je hier perfect mee uit de voeten. 

Affiliate marketing cursus downloaden