Affiliate marketing website maken

Hoe kan je een succesvolle affiliate marketing website maken? Een website waar je op de lange termijn veel geld mee kunt verdienen. In dit blog doorloop ik alle stappen. Mooie hieraan is dat:

  • Het is niet moeilijk.
  • Je hoeft er niet gestudeerd voor te hebben.
  • Je hebt geen technische kennis nodig. 
  • Het is bijna gratis (hosting is slechts een paar euro per maand) 
  • Er is veel informatie beschikbaar op het internet waarin alles wordt uitgelegd over het maken van een affiliate website. 

Stappenplan affiliate website maken 

De stappen om een eigen affiliate website te maken:
1: Geschikte Niche kiezen
2: Marktonderzoek doen
3: Branding strategie ontwikkelen
4: SEO content strategie om je website vindbaar te maken
5: Domeinnaam claimen
6: Hostingpakket afnemen
7: WordPress installeren op je website
8: Basisinstellingen WordPress goed zetten
9: Mooi WordPress template vinden en downloaden
10: Plugins installeren Er zijn bijvoorbeeld toffe plugins ontwikkeld om producten mooi in te kunnen laden op affiliate sites, onze favoriete plugin op dit gebied is Affiliate held.
11: Content ontwikkelen
12: Blogs verbinden door middel van interne links
13: Externe links verzamelen 

Als je deze stappen volgt kan je binnen een maand een affiliate website maken.

Affiliate website maken & langetermijn succes

Als je een affiliate website gaat maken, moet je wel inzien dat dit een site is voor de lange termijn. Zo duurt het vier tot zes maanden voor je de eerste bezoekers gaat krijgen. Deze aantallen lopen maandelijks op, waarmee ook de omzet. De eerste drie jaar zal de affiliate marketing site die je gaat maken continu blijven groeien.

Zie hieronder een voorbeeld van een van mijn eigen affiliate marketing sites die ik gemaakt heb en de organische groei in bezoekers. Zoals je ziet groeit mijn site elke maand. Als je benieuwd bent om welke site dit gaat, kan je een e-mail sturen naar info@affiliatemarketingnederland.nl

affiliate website maken

Eerste affiliate website maken 

Zelf heb ik voor ik ben begonnen met mijn affiliate marketing sites, De Affiliate Held Academy gevolgd. Hierin worden alle stappen uit de vorige paragraaf uitgebreid behandeld. Dit heeft mij veel tijd bespaard bij het maken van mijn eerste affiliate website. Ik hoefde immers het wiel niet opnieuw uit te vinden. 

Gratis affiliate marketing website maken

Een affiliate website maken is bijna gratis. Je hebt wat kosten voor hosting van circa 5 euro per maand, en dat is het. Je hoeft geen voorraad te kopen of andere grote kosten te maken. Enige wat nodig is, is een tijdsinvestering van jezelf. 

affiliate marketing website maken

Affiliate website laten maken

Daarnaast kan je ervoor kiezen om je affiliate website te laten maken. Je kan een WordPress site door een webdesigner laten maken als je het zelf niet ziet zitten om in de techniek te duiken. Ik raad je aan om dit eerst wel even zelf te proberen. Het is niet moeilijk en een webbouwer vraagt hier al snel zo’n 500 euro voor, terwijl je het zelf in een uur of 8 kan doen. Maak dus zelf de afweging of je een affiliate website wil laten maken of hier zelf mee aan de slag wil gaan. 

Voorbereiding affiliate marketing website maken 

Als je wil starten met het maken van een eigen affiliate website, is het ten eerste belangrijk om een strategie op papier te zetten. In deze strategie schrijf je al jouw plannen op, zoals:

  • Over welke niche moet mijn site gaan. Zoals de gezondheids niche of de auto niche. Ook kan je een keuze maken voor een sub niche, zoals in het geval van de gezondheidsmarkt vegetarisch eten, fitness, superfoods, koolhydraatarm eten etc. 
  • Denk na over een eventuele domeinnaam en zet dit in je strategiedocument
  • Zet jouw doelstellingen in het document. Wat wil je bereiken na 3 maanden? 6 maanden? en 12 maanden? Dit hoeft niet alleen betrekking te hebben op omzet maar kan ook zijn ‘ik wil in een jaar minimaal 52 blogs live hebben staan. 
  • Content strategie. Doe een zoekwoordenonderzoek, maak een lijst met topics voor content en wanneer je deze content wil gaan ontwikkelen. 
  • En alle overige relevante informatie voor jouw affiliate marketing website 

Vragen over jouw affiliate marketing website?

Mocht je vragen hebben over dit artikel over het maken van een affiliate marketing website, kan je altijd mailen naar info@affiliatemarketingnederland.nl

Wil je echt zelf aan de slag gaan en uren maken raad ik de Affiliate Held Academy aan. 

 

Affiliate marketing cursus downloaden