Affiliate marketing specialist

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf producten of diensten promoot via een netwerk van partners, ook wel affiliates genoemd. Iemand die veel kennis en ervaring hierin heeft noemen we ook wel een affiliate marketing specialist. Deze expert kan in twee vormen voorkomen: 

1 – Voor bedrijven. Een affiliate marketing specialist is iemand die zich richt op het opzetten en beheren van affiliate marketing programma’s voor bedrijven. Dit zijn bijvoorbeeld de account managers waarmee je in contact komt als je jouw website aanmeldt voor een campagne. 

2 – Voor eigen of bedrijfswebsites. Een affiliate marketing specialist is iemand die een website kan opzetten, content hierop genereert en uiteindelijk bezoekers laat klikken op externe links. Zodoende kan hij geld verdienen met zijn eigen website of voor het bedrijf waarvoor hij werkt. Bijvoorbeeld Donny Mast van SEO en website hulp

In het vervolg van dit artikel gaan we verder in op beide affiliate marketing experts 

1: Specialist in affiliate marketing voor bedrijven

Deze specialisten zijn verantwoordelijk voor het identificeren van geschikte affiliate partners, het opzetten van campagnes en het bijhouden van de prestaties van deze campagnes.

Contact onderhouden met partners

Een belangrijke taak van een affiliate marketing specialist is het onderhouden van contacten met affiliate partners. Dit omvat het aanspreken van potentiële partners, het onderhandelen over commissie-afspraken en het bijhouden van de prestaties van bestaande partners. Deze specialisten moeten ook zorgen voor een efficiënte communicatie tussen het bedrijf en de partners, zodat problemen snel opgelost kunnen worden.

affiliate marketing specialist

Campagnes opzetten

Een andere belangrijke taak van een affiliate marketing specialist is het opzetten van campagnes. Dit omvat het ontwikkelen van creatieve en effectieve campagne-ideeën, het ontwerpen van campagne-materialen en het opzetten van tracking- en rapportagesystemen. Deze specialisten moeten ook zorgen voor een efficiënte targeting van de campagnes, zodat de juiste doelgroep wordt bereikt.

Prestatie-analyse

Een affiliate marketing specialist moet ook regelmatig prestaties analyseren en rapporteren. Dit omvat het bijhouden van de prestaties van de campagnes, het analyseren van de resultaten en het geven van aanbevelingen voor verbetering. Dit helpt bedrijven om inzicht te krijgen in de effectiviteit van hun affiliate marketingprogramma’s en om deze te verbeteren waar nodig.

2 – Affiliate marketing specialist voor websites

Dan is er nog de andere kant van de medaille. De websites waarop de links staan. Aan de andere kant zijn er dus ook affiliate marketing specialisten. Deze houden zich bezig met het hele proces van bezoekers genereren tot aan bezoekers doorsturen. Deze persoon is een expert in:
– Content ontwikkeling en optimalisatie. Creatieve content maken waar een koopgerichte intentie achter zit.
– User experience. De bezoeker die op de website komt moet verleid worden tot klikken op de affiliate links.
– Link tracking en link conversie optimalisatie
– Website verbeteringen doorvoeren. Van interne linkstructuur tot design tot aan afbeeldingen.
– Pagina verbeteringen doorvoeren
– Onderhandelen over deals met partners

En alles wat er nog meer komt kijken in de dagelijkse werkzaamheden van een affiliate marketing specialist. Er zijn cursussen om dit te leren zoals de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Ook kan de hulp worden ingeschakeld van affiliate marketing experts als Donny Mast van SEO en Website Hulp