Nadelen affiliate marketing

Wat zijn nou de nadelen van affiliate marketing? Op het internet lees je van alles over voordelen en waarom dit het beste verdienmodel is. Toch zijn er aan elk model en ook aan affiliate marketing nadelen. Welke ik heb ervaren lees je in dit artikel. 

Nadeel affiliate marketing 1 – Alleen werken

Bij een 9-5 baan ben je omringd door collega’s, is er een werksfeer en kan het heel gezellig zijn. Een van de grootste nadelen van affiliate marketing is dat altijd alleen werkt. Jij en je computer samen. Dit geeft enerzijds veel vrijheid maar kan anderzijds tot eenzaamheid leiden. Je hebt immers niemand om tegen te praten. Als jij hier goed tegen kan is dit geen probleem. Als je hier moeite mee hebt, kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een openbare werkruimte waar andere eenpitters aan het werk zijn. Zo kom je al snel in contact met andere single ondernemers wat vaak een band schept. 

Nadeel affiliate marketing 2 – Het kost tijd 

Tweede nadeel van affiliate marketing is dat het veel tijd kost om een inkomen eruit te halen. In het begin verdien je nog geen geld. Een website opbouwen gaat niet vanzelf. Vaak heb je na 3 tot 6 maanden de eerste commissies, na 6 tot 12 maanden meerdere commissies. Na 2 tot 3 jaar kan je een fulltime inkomen hebben opgebouwd. Dit is voor beginners het grootste struikelblok. Mensen stoppen te snel omdat het niet snel genoeg gaat. 

Mijn belangrijkste advies is om continu door te gaan. Mensen die door de eerste fase heen komen, gaan veel geld verdienen online. Het begin is het zwaarst. 

nadelen affiliate marketing

Nadeel affiliate marketing 3 – Teksten schrijven

90% van de tijd die je steekt in affiliate marketing is het schrijven van teksten. Als je hier niet goed in bent is dit een nadeel van affiliate marketing. Als je dit leuk vind komt dit goed uit. Maar ook als je het leuk vind heb je niet altijd motivatie. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een schrijver in te huren, hier zitten wel kosten aan verbonden. 

Nadeel affiliate marketing 4 – Commissie niet altijd zeker 

Een ander nadeel van affiliate marketing is dat je er retouren mogelijk zijn. Heb je eindelijk dat e-book van Paypro verkocht en 37 euro verdient, is de commissie na 3 weken geretourneerd. Je moet er rekening mee houden dat tussen 1 en 5% retour gaat. Houd hier dus rekening mee. 

Nadeel affiliate marketing 5 – Veel bezoekers nodig

Volgende nadeel van affiliate marketing is dat je veel bezoekers nodig hebt om veel geld te verdienen. Als 1 op de 20 wat koopt en 1 op de 3 doorklikt op jouw affiliate link heb je 60 bezoekers nodig voor 1 sale. Dit kan een commissie zijn van 1 euro, 10 euro of 50 euro (afhankelijk van wat je promoot). Richt je dus op niches waar veel zoekvolume op zit en waar de commissies groot zijn. 

Nadeel affiliate marketing 6 – Onzekerheid inkomsten 

Volgende nadeel van affiliate marketing en ondernemen in het geheel is dat je inkomsten onzeker zijn. Je weet nooit wat je precies gaat verdienen. Elke maand is je loon anders. Bij een werkgever is tot op de cent vastgelegd wat je krijgt per uur, welke bonus je krijgt en wat je vakantiegeld is. 

Zo kan het zijn bij affiliate marketing dat je de ene maand 500 euro verdient en de volgende maand 5000. Hier moet je wel rekening mee houden. Er zijn zelfs mensen die duizenden euro’s per dag verdienen, zoals Jacko Meijaard van de Internet Succes gids

Hij is als een van de eerste affiliate marketeers in Nederland begonnen, 10 jaar geleden en heeft nu een business opgebouwd die hem dagelijks passief geld oplevert. Al zijn kennis is gebundeld in de Affiliate Marketing revolutie. Deze cursus heb ik zelf ook gevolgd en dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu maandelijks van affiliate marketing kan leven. 

Nadelen affiliate marketing – Subjectief

Of iets een nadeel van affiliate marketing of een voordeel is, is subjectief. Waar de een het prettig vind om alleen te werken vindt de ander het vreselijk. Waar de een de hele dag teksten kan maken kan een ander er na 1 tekst al klaar mee zijn. Waar de een heel veel geduld heeft, kan de ander na 3 maanden ermee stoppen. Bepaal voor jezelf of de genoemde nadelen passen bij jouw karakter en persoonlijkheid, voor je start met affiliate marketing. 

 

Affiliate marketing revolutie downloaden