Wat is affiliate marketing

Wat is affiliate marketing? Het antwoord hierop krijg je in dit artikel. Daarnaast gaan we dieper in op de voordelen van deze groeiende vorm van marketing.

Wat is affiliate marketing precies

Wat is affiliate marketing? Dit is geen nieuw begrip in Nederland. Toch weten veel bedrijven nog niet wat dit precies is en hoe je dit kan inzetten. Bij affiliate marketing zijn drie partijen betrokken.

1: adverteerder
2: affiliate netwerk  met programma’s
3: affiliate

Wat is affiliate marketing

Wat is een affiliate?

Allereerste de eerste betrokken partij bij deze vorm van marketing, wat is een affiliate? De affiliate linkt door naar de website van de adverteerder, voornamelijk middels een blog, sociale media of e-mail. Door deze link, worden bezoekers doorgestuurd naar de adverteerder. Als de bezoeker iets aanschaft op het platform van de adverteerder, nadat deze is doorgestuurd vanaf de affiliate, krijgt de affiliate een vergoeding.

Wat is een affiliate marketing netwerk?

Wat is een affiliate marketing netwerk? Dit is de tussenpersoon die de processen regelt tussen adverteerder en affiliate. Denk aan cookies tracken, betalingen, klantenservice. Het netwerk brengt de partijen met elkaar in contact en zorgt voor ondersteuning op technisch gebied. Meer over wat de affiliate marketing netwerken in Nederland zijn kan je lezen in de desbetreffende blog.

Wat is een affiliate marketing adverteerder?

De laatste partij is de adverteerder. Wat is de affiliate marketing adverteerder? Dit is de partij die een deel van de aankoop wil geven aan de affiliate na een succesvolle order. Deze partij kan zelf bepalen welke actie beloont gaat worden. Dit kan verschillen van:

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • Online aankoop
  • Aanklikken van een link
  • En zo zijn er nog tal van andere mogelijkheden die beloont kunnen worden

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Wat is nu het voordeel / voordelen van affiliate marketing. Ook hier kunnen we een onderscheid maken in de drie partijen.

Wat zijn de voordelen voor deze vorm van marketing voor de affiliate?

Wat is het voordeel van affiliate marketing voor de affiliate? Ten eerste, je kan passief geld verdienen. Dit wil zeggen dat jouw websites voor je werken. Je hoeft zelf niet direct uren te maken voor geld, zoals voor een baas. Jij moet zorgen dat er voldoende verkeer naar je website toe gaat. Zo kan je dus letterlijk slapend rijk worden.

Ander voordeel is dat je niet locatiegebonden bent. Je kan dit werk overal ter wereld uitvoeren. Ook op een tropisch eiland in Azië waar de prijzen een stuk lager liggen. D

Daarnaast is het risico laag. De kosten bedragen enkel hosting voor een website a 4 euro per maand. Voorderest kan je alle uren zelf maken. Nu weet je wat de grote aantrekkingskracht is van affiliate marketing > waar dan ook ter wereld, met weinig risico, passief geld kunnen verdienen.

affiliate marketing wat is dat

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing voor de adverteerder?

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing voor de adverteerder? Deze heeft er ook genoeg. Deze hoeft namelijk alleen commissie te betalen bij een sale. Geen sale is geen vergoeding. No Cure No Pay dus ook voor de adverteerder is het risico nihil.

Daarnaast zal deze ook een betere branding krijgen. Stel dat van de 100 bezoekers vanaf de affiliate, 5 een aankoop doen. Die andere 95 die niks kopen, zijn wel in aanraking gekomen met je bedrijf > branding. Misschien komen ze een andere keer terug en kopen ze wel iets bij je. In dit geval hoeven ze vaak geen commissie te betalen. De cookie is dan al verlopen. Wat is affiliate marketing, je kan het antwoord nu zelf geven na het lezen van bovenstaande info.

Wat is de beste manier om te beginnen met affiliate marketing?

Voordelen genoeg voor alle partijen, wat is nu de beste manier om te beginnen met affiliate marketing?

Voor succes op dit vakgebied heb je kennis nodig van verschillende facetten als;

  • Website bouwen
  • Content schrijven
  • Onderzoek doen naar niches
  • Conversie kennis
  • Alles over wat affiliate marketing is en inhoud
  • Tips over online marketing

Al dit soort zaken en meer worden behandeld in de Affiliate Held Academy. Zelf ben ik ook begonnen met deze cursus, waarin al deze kennis is verzameld in handige modules. Als ik alles zelf had moeten uitzoeken of wat affiliate marketing is en wat er allemaal bij komt kijken, had ik zeker een paar maanden langer gedaan over de bouw van mijn eerste website.

Vragen over wat affiliate marketing is?

Mocht je nog vragen hebben met betrekking tot ‘Wat is affiliate marketing’? Benieuwd bent naar mijn ervaringen of hulp nodig hebt, kan je altijd mailen naar info@affiliatemarketingnederland.nl

Affiliate marketing cursus downloaden