Affiliate marketing Youtube

Affiliate marketing op Youtube, hoe doe je dit? Allicht heb je al een kanaal met video’s of wil je deze gaan ontwikkelen. Dan is een van de vragen die jij jezelf stelt ‘Hoe kan ik geld verdienen met de content die ik ga maken?’, Affiliate marketing is een van de makkelijkste methoden om geld te verdienen op Youtube. 

Tips voor affiliate marketing op Youtube

Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden als je affiliate marketing op Youtube wil gaan doen. Dit is geen manier op binnen een week rijk te worden. Na de eerst upload ga je niet gelijk rijk worden. Consistentie is key. Misschien moet je wel 12 video’s maken voor jouw eerste commissie binnen komt. Vergeet hierbij niet dat je video’s zich gaan stapelen, en daarmee ook je inkomsten. De eerste video kan je na 4 maanden pas geld opleveren, maar vervolgens wekelijks. Als je eenmaal hoog staat in Youtube kan je dagelijks meerdere commissies ontvangen. 

Jouw doel moet dan zijn om zo veel mogelijk relevante video’s te ontwikkelen die in de top van Youtube terecht komen op relevante keywords voor affiliate marketing. 

Als jij consistent video’s maakt die interessant zijn, is de vraag of je er geld mee gaat verdienen niet meer interessant, dan is de vraag wanneer dit gaat gebeuren. Na verloop van tijd zal affiliate marketing op Youtube een bron van inkomsten voor je worden en ga je er steeds meer mee verdienen. 

Jacko Meijaard – De bekendste affiliate marketeer van NL 

Jacko Meijaard is een van de eerste affiliate marketeers van Nederland. Hij is 10 jaar geleden begonnen en verdient nu meer dan een miljoen per jaar. Hij heeft al zijn kennis, zo ook over affiliate marketing via Youtube, verzameld in een cursus, de Affiliate Held Academy

Affiliate marketing youtube

Affiliate marketing producten voor op Youtube 

Hoe kom je aan goede affiliate marketing producten voor op Youtube? Ten eerste is het slim om een Youtube kanaal te starten over een bepaald onderwerp. Zo krijg je relevante, gerichte bezoekers. Deze sluiten beter aan bij de affiliate producten die je gaat aanprijzen op Youtube. Ander voordeel is dat jij je als specialist kan laten zien over een bepaald onderwerp. Dit zorgt voor geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. 

Dus geen TV’s gaan promoten als je kanaal over vissen gaat. Dan kan je producten toevoegen als hengels, visspullen, cursussen, etc. Er zijn zoveel producten te vinden die gepromoot kunnen worden via affiliate marketing op Youtube. Zelf maak ik gebruik van de volgende programma’s:

Ik raad zeker aan om je eens aan te melden bij deze programma’s en te kijken naar de mogelijkheden voor jouw eventuele kanaal.

Niet te verkoperig doen op Youtube

De grootste fout van affiliate marketing op Youtube is het te verkoperig doen. Mensen haken direct af als ze het idee hebben dat je de video maakt om wat te verkopen. Maak de video echt met de insteek om mensen te helpen. Zet de kijker altijd centraal. 

Waar affiliate links op Youtube zetten?

De affiliate marketing links kan je op verschillende plekken op Youtube zetten. Zo kan je in de video verwijzen naar de links in je beschrijving. Hier kan je een stukje tekst schrijven. Deze tekst helpt ook mee om beter vindbaar te worden in de resultaten van Youtube. Plaats hier je affiliate link in. Overdrijf niet, max 1 a 2 links. Youtube wil namelijk dat mensen op dit platform blijven. 

youtube affiliate marketing

Meer leren over affiliate marketing via Youtube? 

Wil je nog meer leren over affiliate marketing via Youtube of een ander kanaal? Dan raad ik je zeker de Affiliate Held Academy aan. Zelf heb ik deze training ook doorlopen en heb ik er succes mee behaald. 

Mocht je nog vragen hebben over Youtube affiliate marketing kan je altijd mailen naar info@affiliatemarketingnederland.nl.

Affiliate marketing cursus downloaden