Affiliate marketing beginnen

Aan de slag met affiliate marketing, maar hoe te beginnen met het opzetten van een website en deze te vullen met inhoud? Lees hoe je vandaag nog kan starten in dit blog.

Affiliate marketing beginnen – Vooronderzoek

Voor je gaat beginnen met affiliate marketing is het zaak veel vooronderzoek te doen. Bedenk op welke niche jij je wil richten. Is dit reizen, e-commerce of bijvoorbeeld kleding.

Bepaal op basis van je niche de domeinnaam voor je website. Houd deze simpel en eenvoudig. Vergelijk de aanbieders van hosting goed met elkaar. Wij hebben zelf goede ervaringen met de volgende hosting partijen:

Voordeel van TransIp is dat ze WordPress automatisch voor je installeren. Dit bespaard een hoop technische moeite. Dat is ook het CMS wat wij aanraden om mee te beginnen als je de eerste stappen zet in affiliate marketing, WordPress. Dit is een gratis CMS wat zeer gebruiksvriendelijk is en door de meeste mensen op de wereld wordt gebruikt. Daarnaast kan je veel info vinden op Youtube en tutorials op het web.

affiliate marketing beginnen

Hoe Beginnen met affiliate marketing & WordPress- Stappenplan

Beginnen met affiliate marketing en WordPress doe je volgens onderstaand stappenplan:
1: Kies een geschikt thema om je site mee te starten. Zorg dat deze gebruiksvriendelijk en responsive is (mobielvriendelijk).
2: Kies een passende URL-structuur, stel je Homepage in, tijd en taal. Ofwel, loop door alle instellingen heen.
3: Plug-ins. Alle thema’s bevatten opties voor duizenden plug-ins. Die het beheer van de website een stuk makkelijker maken. Download minimaal Yoast voor SEO optimalisatie en Akismet om je website tegen spam te beschermen. Ook zijn we erg fan van de Affiliate held plugin.
4: Koppeling met GSC en GA. Koppel je website na livegang met Google Search Console en Google Analytics. Dit kan aan de hand van plugins. Vervolgens zullen deze tools zich met data gaan vullen waar interessante inzichten uit komen. Lees meer over WordPress in dit blog

Nu verder naar het deel over beginnen met affiliate marketing en content.

Affiliate marketing beginnen met content

Denk goed na over welke kant je op wil als je gaat beginnen met affiliate marketing. Is er in deze markt geld te verdienen? Is er genoeg zoekvolume in deze markt?

Affiliate marketing is veel trial, error en analyseren en je site en content verbeteren. Het duurt even voor je website vindbaar is, maar de kosten zijn laag, enkel de hosting, en het inkomen is passief. Dat wil zeggen dat je geld kan verdienen zonder daar direct iets voor te hoeven doen. Je site werkt voor jou. Wij raden altijd aan om te beginnen met een affiliate marketing niche waar je zelf affiniteit mee hebt. Dan is het maken van content een stuk leuker.

Beginnen met content voor je affiliate marketing website

Content is het belangrijkste onderdeel van affiliate marketing en daarom raden wij aan om hier zo snel mogelijk mee te beginnen. Content maken kost tijd, begin daarom zo snel mogelijk ermee.

Wij raden aan om rond livegang zo’n 10 tot 15 artikelen live te hebben staan. Vervolgens elke maand 2 artikelen erbij schrijven voor minimaal een jaar lang. Dat is de basis voor succes. Na livegang kan je de content gaan analyseren en kan je ontdekken welke content het beste scoort en het meest relevant is. Aan de hand van de keywords waarop bezoekers binnen komen kan je nieuwe ideeën voor content opdoen. Uiteindelijke doel is om de beste content in jouw niche te hebben. Houd dit dan ook voor ogen als je gaat beginnen met affiliate marketing. Richt je niet teveel op kwantiteit maar op kwaliteit!

beginnen met affiliate marketing

Affiliate marketing beginnen – De eerste bezoekers

Na het beginnen van je affiliate marketing website gaan rond de 2 a 3 maanden de eerste grote stromen bezoekers binnen komen. Nu is het zaak om je aan te gaan melden bij de verschillende affiliate netwerken zoals:

Meld je aan voor campagnes en pas de links aan op je website. Als jouw bezoekers via jouw site converteren, krijg jij vanaf nu commissies. Gefeliciteerd, na het beginnen met affiliate marketing heb je de eerste commissie binnen.

Andere zaken om rekening mee te houden als je gaat beginnen

Als je net gaat beginnen met affiliate marketing is dit al heel veel informatie. Wij raden aan om eerst te starten met het maken met de website en content en als dat staat verder te gaan met andere mogelijkheden om je affiliate business te laten groeien, zoals;

  • SEO linkbuilding. Hoeveel websites verwijzen er naar jouw website? Dit is een belangrijke rankingfactor voor Google. Zorg ervoor dat jij links gaat krijgen van andere relevante sites. 
  • Branding / PR. Bouw een merk op. Zorg dat jouw website een brand word in jouw niche. Er zijn tientallen boeken te koop over hoe jij een merkt kunt opbouwen. 
  • Social kanalen ( Zonder website: Facebook, Instagram, YoutubeInstagram, etc). Start met het opzetten van social media. Post toffe content op deze kanalen om jouw groep van volgers te vergroten.
  • Community building. Maak een discord die mensen kunnen volgen, verzamel e-mail adressen. Start een forum over jouw niche. Dit zijn allemaal manieren om een community op te bouwen. 

Dit soort mogelijkheden gaan ook een bijdrage leveren aan het succes van je website. Zelf hebben wij dit ook niet allemaal binnen een paar dagen geleerd. Naast dat je gaat starten met affiliate marketing ga je dus nog veel doen in deze vakgebieden. 

Starten met website en affiliate marketing

Nog een keer kort de stappen om te beginnen met een website en affiliate marketing op een rijtje:
1. Start altijd met een uitgebreid vooronderzoek naar niche en ideeën uitwerken 
2. Website bouwen
3. De beste content maken 
4. Branding / linkbuilding / social / …. 

Starten met affiliate marketing is iets wat je vandaag gelijk kan doen. Het is net als het laten groeien van een boompje. Je begint klein en deze zal door de jaren heen steeds groter worden. Zo is het ook met affiliate marketing. Je begint met 1 site en met 1 artikel. Na jaren kan je bijvoorbeeld 20 sites hebben met in totaal 1000 artikelen. Het sneeuwbaleffect waardoor je maand bij maand meer passief inkomen kunt gaan genereren. 

Hoe ben ik zelf begonnen met affiliate marketing?

Zelf ben ik begonnen met de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. In deze cursus worden alle belangrijke facetten die ik in dit blog kort heb benoemd uitgebreid behandeld. De informatie die in deze cursus zelf opzoeken en correct toepassen zal je enkele weken tot maanden extra gaan kosten. Zeker aan te raden dus om eerst wat kennis op te doen en te beginnen met deze affiliate marketing cursus. Mocht je nog vragen hebben over een van de benoemde onderdelen kan je altijd mailen naar info@affiliatemarketingnederland.nl. We wensen je veel succes in het opbouwen en starten van een affiliate marketing website. 

 

Affiliate marketing revolutie downloaden