Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe werkt affiliate marketing precies? In dit mega blog vertel ik jou er alles over. 

Affiliate marketing is een van de oudste vormen van digitale marketing waarbij u iemand doorverwijst naar een online product en wanneer die persoon het product koopt op basis van uw aanbeveling, ontvangt u een commissie. 

Elk groot bedrijf zoals Amazon, Apple en Bol.com heeft een partnerprogramma, waaraan iedereen over de hele wereld gratis kan deelnemen. Als je dit niet wist, let dan goed op de rest van deze gids, je staat op het punt een van de meest interessante aspecten van het verdienen van geld vanuit huis te ontdekken. Hoe werkt affiliate marketing? 

Hoe werkt affiliate marketing? – Stappenplan 

Hier is hoe affiliate marketing werkt in 4 eenvoudige stappen:

 • U sluit zich aan bij een partnerprogramma zoals Daisycon, Paypro, Bol.com, Awin of een van de andere tientallen programma’s. 
 • U kiest een product om te promoten (u krijgt een unieke partnerlink)
 • U deelt de link via sociale media, blog, YouTube-video’s, Facebook-advertenties of een andere vorm
 • Wanneer iemand een aankoop doet, verdien je een mooie affiliate commissie.

Dit is in de basis hoe affiliate marketing werkt. 

hoe werkt affiliate marketing

Aanmelden voor Affiliate marketing partnerprogramma

Alle bedrijven die producten online verkopen, bieden een partnerprogramma aan, dat gratis is om mee te doen. Het is net zo eenvoudig als het maken van een online profiel.

U kunt zich eenvoudig aanmelden voor het programma en uw unieke link krijgen. Wanneer u nu over hun product schrijft, kunt u eenvoudig deze speciale affiliate-link gebruiken om de site van het bedrijf aan te bevelen. Als uw lezers / bezoekers iets kopen door op uw affiliate-link te klikken, krijgt u een commissie. Hoe affiliate marketing werkt klinkt in de basis erg simpel.

Is het zo eenvoudig als het klinkt?

Ja en nee!

Ja, om 2 redenen:

 • Deelnemen aan een partnerprogramma
 • Betaald worden

Dit is super eenvoudig. Dankzij vooruitgang in digitale marketing en services is dit allemaal geautomatiseerd.

Het moeilijke is, hoe graag je dit wilt. Om succesvol te worden in affiliate marketing, moet u regelmatig trainen (dagelijks) en er uren in stoppen. Dit is de enige manier om beter te worden.

En dan is er nog een ander deel, aangezien we meer verantwoordelijkheden krijgen in het leven zoals (werk, kinderen, ouders, vrijgezellenfeest, weekendfeesten), vinden we het moeilijk om tijd te besteden aan het verwerven van nieuwe vaardigheden.

Dit is waar de vraag komt:
Hoe graag wil je dit?
Hoe hard heb je dit nodig?

Als een paar maanden lang 1-2 uur per dag besteden je financiële vrijheid voor het leven zou kunnen geven, klinkt dat niet als een slechte deal.

Bovendien is het een bewezen methode die werkt! Dus de vraag is eigenlijk niet hoe affiliate marketing werkt, dit antwoord kan je overal vinden op het internet (in dit artikel, in andere artikelen, video’s etc). De vraag is of jij er de mentaliteit voor hebt om er een succes van te maken. 

Hoe werkt affiliate marketing voor beginners:

Hoe werkt affiliate marketing voor beginners? U kunt op veel manieren aan de slag met affiliate marketing. Hier zijn er een paar waaruit u kunt kiezen:

 • Start een blog in een gerichte niche en gebruik deze om een ​​product te promoten. Dit is verreweg de goedkoopste en gemakkelijkste manier om een ​​affiliate marketingbedrijf te starten. Bijvoorbeeld: start een blog over damesschoenen, thuiswerkproducten, enzovoort.
 • Koop verkeer van PPC-sites zoals Google, Facebook, Instagram en stuur verkeer naar gelieerde producten of services. Dit wordt PPC-marketing genoemd.
 • Maak een YouTube-kanaal en maak reclame voor producten.
 • Maak een e-maillijst door een mini-website te maken. 
 • Start een podcast en beveel producten aan.

Hoe affiliate marketing werkt voor al deze typen kan je lezen in de blogs over deze topics. 

Hoe werkt affiliate blog marketing?

Hoe werkt affiliate blog marketing precies? Hier zijn de stappen om aan de slag te gaan met affiliate marketing via uw blog:

 • Start een blog
 • Selecteer een winstgevende branche en kies vervolgens een niche voor uw blog
 • Kies de aangesloten producten die u kunt promoten
 • Creëer inhoud rond die producten
 • Leid verkeer naar uw website / artikelen
 • Gebruik e-mailmarketingdiensten om e-mail van bezoekers vast te leggen
 • Maak een e-mailreeks om de trechter te automatiseren
 • Richt u op het genereren van meer verkeer en het herhalen van het proces.

De reden dat bloggen een van de meest effectieve manieren is om aan de slag te gaan met affiliate marketing, is omdat het minimale investering vereist en je alles eromheen in een mum van tijd kunt leren. Wat er vanaf nu echt toe doet, is hoeveel toewijding, tijd en slim werk u erin steekt om uw aangesloten bedrijf te laten groeien.

Veel van de aangesloten producten bieden een cookie-periode van 30-150 dagen, wat betekent dat als een bezoeker op uw affiliate-link klikt om op een affiliate-product terecht te komen, nu zelfs als ze niets onmiddellijk kopen, maar de site binnen 30 dagen opnieuw bezoeken. -150 dagen verdient u een aangesloten commissie.

Affiliate marketing voor een blog werkt dus vrij simpel, als je alle bovenstaande stappen volgt

Hoe werkt affiliate marketing? Meer info?

Voor meer info over hoe affiliate marketing werkt raden wij de Affiliate Held Academy aan. Hierin worden alle stappen zoals besproken in dit artikel uitgebreid behandeld aan de hand van videomateriaal. Zo leer je in een paar uur hoe een succesvolle affiliate marketing website te maken. 

Heb je voor mij nog vragen over ‘Hoe werkt affiliate marketing’, mail dan naar info@affiliatemarketingnederland.nl

 

Affiliate marketing cursus downloaden