Affiliate programma

Er zijn tientallen affiliate programma’s in Nederland. In deze blog krijg je een overzicht van deze programma’s, leggen we de betekenis uit en kom je erachter wat de verschillen zijn. Zo kan jij makkelijker kiezen welk affiliate programma het beste bij jouw website past.

Affiliate programma’s in Nederland

Hieronder een opsomming van de bekendste, en naar onze mening beste affiliate programma’s in nederland:

Enkele van deze Nederlandse affiliate programma’s waar ik positieve ervaringen mee heb, zal ik uitgebreid toelichten. Bekijk ook de beste Affiliate Marketing WordPress Plugin in Nederland, Affiliate held

Affiliate programma – Daisycon

Een van de bekendste affiliate programma’s is Daisycon. Dit platform is gestart in 2007 en heeft al meer dan 100 medewerkers.

Ga naar de website

Daisycon is actief in diverse branches. In de volgende branches zijn ze het meest gespecialiseerd:

 • Fashion
 • Finance
 • Energie
 • Telecom

Voor het uitgebreide overzicht kan je kijken op Daisycon zelf. Als jouw website zich richt op een van bovenstaande branches, kan je bijna niet om Daisycon heen. Zij hebben veel kennis en kunnen je ook verder helpen met conversietips en marketingmethoden. Maar ook voor andere branches is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op dit platform.

Dit affiliate marketing programma onderscheidt zich op techniek en de persoonlijke aanpak die ze hanteren. Lees meer in het blog over daisycon.

affiliate marketing netwerk

Affiliate marketing programma – Tradetracker

Het volgende affiliate marketing programma wat groot is geworden in Nederland, is Tradetracker. Dit programma is actief in 21 landen en heeft een groot aanbod aan campagnes. Het is zelfs het programma met de meeste campagnes in Nederland. In de volgende branches hebben ze de meeste opties:

 • Reizen
 • Financieel
 • Shopping

Ga naar de website

Tradetracker onderscheid zich als affiliate programma door de gebruiksvriendelijke interface, de goede service en het grote en veelzijdige aanbod. Tussen de A merken kom je ook veel kleinere webshops en bedrijven tegen. Lees meer in het blog over Tradetracker.

Affiliate programma – AWIN

Het AWIN affiliate marketing programma is internationaal gefocust. Het hoofdkantoor zit in Duitsland, Berlijn. Over de hele wereld werken voor dit bedrijf 1100 personen, vanaf 15 verschillende locaties. Het bedrijf bestaat al meer dan 20 jaar.

AWIN is bekend geworden in de volgende branches:

 • Fashion
 • Finance
 • Telecom
 • Shopping

Ga naar de website

Awin onderscheidt zich door de focus op A merken. Er staan in dit portfolio veelal Nederlandse top bedrijven. Kleinere webshops accepteren ze nog niet.

Via dit programma kan je makkelijk en snel nieuwe markten in het buitenland betreden, door de internationale kennis en inrichting van de website. Ook liggen er veel kansen voor websites die zich richten op e-commerce. Er zijn namelijk veel grote e-commerce shops aangesloten. Als je dus internationale ambities hebt, is dit affiliate marketing programma de beste keuze.

Affiliate programma – Tradedoubler

Volgend populair affiliate programma is Tradedoubler. Dit bedrijf is afkomstig uit Zweden. Ze richten zich nu op 83 landen.

Ga naar de website

Awin is gespecialiseerd in reizen en elektronica. Ze zijn onderscheiden in de persoonlijke aanpak middels account managers. Deze zijn erg betrokken bij de adverteerder en de affiliate.  Internationaal is dit een van de grootste spelers, in Nederland is het qua marktaandeel nog kleiner dan de vorige benoemde affiliates. Ze hebben wel groeidoelstellingen en willen ook in Nederland een groot netwerk worden.

Als je het dus prettig vind om samen te werken met een affiliate programma wat hard voor jou aan de slag gaat en je echt wil helpen, is Tradedoubler de ideale en beste partner voor jou.

affiliate netwerk

Affiliate programma – Bol partnerprogramma

Het laatste affiliate programma wat we gaan bespreken in dit blog is die van Bol. Deze heeft een privat programma. Dit betekent dat je ze niet kan vinden bij een van de netbesproken spelers. Voordeel voor Bol is dat ze geen geld kwijt zijn aan het netwerk waar ze bij horen.

Ga naar de website

Voordeel aan dit affiliate programma is de gebruiksvriendelijkheid. Er zijn heel veel tools en widgets waar je gratis gebruik van kan maken. Je kan met een WordPress website, eenvoudig de HTML erin plakken. Technische kennis is hier niet voor nodig. Binnen enkele klikken heb je een lijst met bestseller, een zoekwidget of een specifiek product op je website staan.

Bovendien is er keus uit miljoenen producten. Voor bijna elke site is er wel een product op Bol.com te vinden. Lees meer in het blog over Bol

Affiliate programma – Amazon affiliate

Naast Bol is Amazon de grootste webshop in Nederland. Ook Amazon biedt een affiliate marketing programma. Dit programma is relatief nieuw in Nederland. Daardoor zijn de gemiddelde percentages commissies ook nog hoger. Het is zeker de moeite waard om jouw Bol.com links eens een maand te wijzigen naar Amazon, om het verschil in omzet te testen. Test of je met hetzelfde aantal bezoekers meer geld kan verdienen met het amazon affiliate programma.

Ook het Amazon affiliate programma is erg gebruiksvriendelijk. Er zijn verschillende tools beschikbaar om snel affiliate links te maken voor categorieen, producten of bijvoorbeeld de Homepage. Ook kan je met het programma goed analyseren welke producten je hebt verkocht en wat de omzet is per dag. Amazon biedt toegang tot miljoenen producten die je kan promoten.

Affiliate programma – Coolblue

Ander populair affiliate programma in Nederland is Coolblue. Ze maken gebruik van de software van het bedrijf Partnerize. Je kan je bij dit programma aanmelden. Nadat je bent goedgekeurd kan je Coolblue producten gaan promoten op jouw affiliate site. Commissies verschillen van 2 tot 10 procent. Dit is afhankelijk van de productcategorie. Coolblue heeft een goede naam en merkbekendheid. Dit maakt het een aantrekkelijke shop om op te kopen en een populair affiliate programma.

Uitleg affiliate programma

Even in een notendop wat een affiliate programma precies is. Een affiliate programma is een marketingprogramma waarbij een bedrijf of website anderen (affiliates) toestaat om hun producten of diensten te promoten in ruil voor een commissie op de verkoop die via hun unieke affiliate link wordt gegenereerd.

Het werkt als volgt: een persoon sluit zich aan bij het affiliate programma van een bedrijf zoals hierboven opgesomd en krijgt dan een unieke affiliatelink toegewezen die ze kunnen delen op hun website, sociale media, e-mail nieuwsbrief of andere kanalen. Wanneer iemand op deze link klikt en vervolgens iets koopt bij het bedrijf, ontvangt de affiliate een commissie over de verkoop.

Affiliate programma’s zijn populair omdat ze zowel voor het bedrijf als voor de affiliates voordelen bieden. Voor het bedrijf is het een manier om meer klanten te bereiken en hun producten te promoten zonder extra kosten voor adverteren. Voor affiliates biedt het de mogelijkheid om geld te verdienen door simpelweg producten te promoten die ze zelf al leuk vinden of gebruiken.

Er zijn veel verschillende soorten affiliate programma’s beschikbaar, zoals je hebt kunnen lezen in het eerste deel van dit blog. Variërend van grote online retailers tot kleinere nichebedrijven. 

Beste affiliate programma vinden

Het vinden van het beste affiliate programma vereist wat onderzoek en evaluatie. Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening kunt houden bij het kiezen van een geschikt affiliate programma:

 • Relevantie: Kies een affiliate programma dat relevant is voor jouw niche of doelgroep. Als je bijvoorbeeld een blog hebt over reizen, is het logisch om te zoeken naar affiliate programma’s met betrekking tot reisproducten of -diensten.
 • Commissies: Let op de commissiestructuur van het programma. Sommige programma’s bieden hogere commissies dan andere, maar let ook op de voorwaarden en beperkingen zoals minimum uitbetalingsbedrag en betalingsfrequentie.
 • Productkwaliteit: Promoot alleen producten of diensten waarvan je gelooft dat ze van goede kwaliteit zijn en die waarde bieden aan jouw publiek.
 • Ondersteuning: Zorg ervoor dat het bedrijf achter het affiliate programma goede ondersteuning biedt, zoals marketingmaterialen, trackingtools en tijdige antwoorden op vragen.
 • Reputatie: Controleer de reputatie van het bedrijf achter het affiliate programma voordat je besluit om mee te doen. Zoek online naar recensies en feedback van andere affiliates om er zeker van te zijn dat je samenwerkt met een betrouwbaar bedrijf.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je weloverwogen beslissingen nemen bij het kiezen van een geschikt affiliatieprogramma voor jouw website of blog.

Aan de slag met een affiliate programma / programma’s

In dit blog zijn de bekendste affiliate programma’s besproken en is de betekenis en het onderscheidend vermogen uitgelegd. Op basis van jouw site, ambities en doelen kan je een keuze maken uit 1 van de programma’s. Mocht je nog vragen hebben over een van deze spelers, kan je altijd mailen naar info@affiliatemarketingnederland.nl

Dankzij Deze Training, Verdiende Ik al na een half jaar €500 euro per maand,- Via Affiliate Marketing >>>

Affiliate marketing cursus downloaden

Veelgestelde Vragen over Affiliate Marketing Programma’s in Nederland

Wat is een affiliate marketing programma in Nederland?
Een affiliate marketing programma in Nederland is een strategie waarbij adverteerders samenwerken met affiliates om producten of diensten te promoten. Affiliates verdienen commissies op basis van de gegenereerde verkopen of leads die voortkomen uit hun marketinginspanningen.

Hoe kan ik deelnemen aan een affiliate marketing programma in Nederland?
Meestal kun je je aanmelden op de website van het affiliate marketing programma. Na goedkeuring krijg je toegang tot promotiemateriaal en trackinglinks die je kunt gebruiken om producten of diensten te promoten.

Zijn er kosten verbonden aan deelname aan een Nederlands affiliate marketing programma?
In de meeste gevallen is deelname gratis. Er zijn echter programma’s die kosten in rekening brengen of een minimale uitbetalingsdrempel hebben. Lees de voorwaarden van het specifieke programma zorgvuldig door.

Wat voor soort producten of diensten worden vaak gepromoot in Nederlandse affiliate programma’s?
Populaire niches in Nederlandse affiliate marketing omvatten reizen, mode, elektronica, en gezondheid. Het is raadzaam een niche te kiezen die aansluit bij jouw interesses of die relevant is voor jouw doelgroep.

Hoe word ik betaald als affiliate in Nederland?
Betalingsmethoden variëren en kunnen onder meer bankoverschrijvingen, PayPal of andere methoden omvatten. Zorg ervoor dat je de betalingsvoorwaarden begrijpt voordat je je aanmeldt.

Hoe kan ik mijn prestaties als Nederlandse affiliate bijhouden?
De meeste affiliate programma’s bieden een dashboard waar je statistieken zoals klikken, conversies en verdiende commissies kunt volgen. Dit stelt je in staat om de effectiviteit van je promotie-inspanningen te evalueren.

Zijn er specifieke Nederlandse affiliate netwerken?
Ja, er zijn verschillende Nederlandse affiliate netwerken zoals Daisycon, TradeTracker en Awin. Deze netwerken vergemakkelijken de samenwerking tussen adverteerders en affiliates.

Hoe kan ik contact opnemen met het affiliate programma als ik vragen heb?
Meestal bieden affiliate programma’s een supportteam dat je kunt bereiken via e-mail, telefoon of een ingebouwde chatfunctie op hun website. Controleer de contactinformatie op de officiële website van het programma.