Affiliate marketing Bol.com

Affiliate marketing op bol.com is erg populair. Je kan zo alle producten die op dit platform staan promoten. Hoe jij hiermee aan de slag kunt gaan en wat mijn ervaringen zijn met dit programma, lees je in dit blog. 

Voordelen Affiliate partner worden Bol.com

Een van de voordelen van affiliate partner worden op Bol.com is het grote aantal producten dat je kunt promoten, miljoenen. Je kan hierdoor selectief zijn voor een bepaalde niche die je voor ogen hebt. Zo vergroot je de kansen op succes met jouw website. Jij richt je namelijk op een specifieke doelgroep en kunt die perfect bedienen met content op maat. 

Ander voordeel is dat Bol.com een modern affiliate marketing systeem heeft gebouwd. Dit wil zeggen dat je na het behalen van de eerste commissie niet lang hoeft te wachten op uitbetaling. Slechts een paar weken, waar dit bij andere partijen wel maanden kan duren. 

Daarnaast is de klantenservice erg behulpzaam, zijn er veel mogelijkheden om te adverteren met banners, afbeeldingen en HTML links. Kortom, als affiliate ga je op Bol.com in zee met een professionele partij. 

Bol.com is een betrouwbare en bekende affiliate partij in Nederland. Dit maakt het promoten van producten nog makkelijker. Er zijn verschillende rapportages beschikbaar zodat je makkelijk kunt analyseren hoe jouw website(s) het doen. Je kunt makkelijk zien welke producten zijn aangekocht via jouw links. 

affiliate bol.com

Algemene voordelen affiliate marketing bol.com / overige platformen

Dan zijn er natuurlijk nog enkele algemene voordelen van affiliate marketing, via Bol.com of een ander platform of programma. 

  • Geen inkoop benodigd 
  • Geen voorraad benodigd
  • Geen klanten / klantenservice
  • Geen producten die je hoeft te verzenden
  • Geen retourtjes 
  • Er zijn toffe plugins ontwikkeld om producten mooi in te kunnen laden op affiliate sites, onze favoriete plugin op dit gebied is Affiliate held.

Jij hoeft je enkel te richten op de bouw van je website in WordPress of een ander systeem. Daarnaast houd jij je bezig met het schrijven van content en de marketing van je affiliate website voor Bol.com of een ander geselecteerd programma. 

Nadelen affiliate marketing bol.com 

Naast de voordelen is er ook een nadeel als affiliate op Bol.com. De commissie ligt namelijk bij fysieke producten veelal lager dan bij digitale producten zoals op Paypro. Bij Bol.com krijg je tussen de 4% en 10% commissie per verkoop. Tip > promoot dure producten. Als je een product promoot van 100 euro. Kan je zo 10 euro per verkoop krijgen. Let er ook op dat de commissies verschillen per productsoort. Zo krijg je voor elektronica vaak maar 4% en voor kleren weer 10%. Op het affiliate platform van Bol.com heb je een mooi overzicht waarop je ziet hoeveel procent je krijgt per productgroep. 

Affiliate marketing bol.com

Hoe wordt je een succesvolle affiliate op Bol.com?

Hoe kan je nou succes gaan behalen als affiliate op Bol.com. Wat voor mij persoonlijk goed werkt is het schrijven van reviews over producten van Bol.com. Dus maak een niche site over een bepaald onderwerp en schrijf over alle producten in die categorie mooie reviews. Zo help je jouw bezoeker en verwijs je deze door naar geschikt product. De kans is zo een stuk groter dat deze bezoeker het product ook gaat kopen op Bol.com. 

Door de review die je schrijft op je affiliate website voor Bol.com, komt jouw tekst steeds hoger terecht in de organische zoekresultaten van Google. Zo krijg je elke maand weer meer bezoekers naar deze pagina. Elke review eindig je met een affiliate link naar het product.  

Bijkomend voordeel van Bol.com is dat als de bezoeker via jouw website binnenkomt op kussenslopen, maar vervolgens een TV koopt, jij ook commissie krijgt over de TV. Dit is een van de voordelen van het affiliate programma van Bol.com.

Starten met affiliate marketing & Bol.com

Weet je nog niet precies hoe je het beste een affiliate website kan maken? Wil je stap voor stap leren hoe dit werkt en hoe je kunt starten met een affiliate site op Bol.com? Dan raad ik je zeker de Affiliate Held Academy aan. In deze training leer je stap voor stap hoe je een succesvolle affiliate business opzet. Het doel is om uiteindelijk een fulltime inkomen op te bouwen. Zelf heb ik positieve ervaringen aan deze cursus en heb ik mijn baan kunnen opzeggen na 2 jaar. 

Affiliate marketing cursus downloaden