Affiliate marketing WordPress

Starten met affiliate marketing en WordPress gaat hand in hand. WordPress is het meestgebruikte content management systeem in de wereld, is gratis en gebruiksvriendelijk. Het ideale CMS als je wil beginnen met een online business. In dit blog geven we je enkele tips als je wil starten als affiliate via WordPress

Affiliate via WordPress – De niche 

Voor je start als affiliate marketeer via WordPress is het zaak om onderzoek te doen. Ga op zoek naar een geschikte nichte. Zoek een productsoort waar je kennis van hebt en waarvan je denkt dat het winstgevend kan zijn. Kijk of er potentie ligt in de markt. Zijn er al veel concurrenten in jouw nichte? Zijn er veel producten of diensten beschikbaar voor jouw niche? Zet deze zaken allemaal in een plan. Dit gebeurd allemaal voor je start als affiliate via WordPress. 

Affiliate wordpress website

Vervolgens kan je aan de slag met je affiliate website met als CMS WordPress

  • Dit CMS biedt veel mogelijkheden voor design aan de hand van thema’s. Er zijn duizenden thema’s beschikbaar. 
  • Je kan via WordPress eenvoudig datafeeds importeren
  • Gebruiksvriendelijk
  • Gratis 
  • Tientallen plugins beschikbaar. Een plugin is niet anders dan een programma / hulpmiddel. Een van de plugins die wij aanraden is de Affiliate held plugin.

Kortom, als je wil starten met affiliate marketing, is WordPress de beste optie om mee te beginnen. 

Dankzij Deze Training, Verdiende Ik al na een half jaar €500 euro per maand,- Via Affiliate Marketing >>>

affiliate marketing wordpress

Affiliate WordPress site in Google

Als je affiliate WordPress site af is kan je deze live zetten. Zaak is om naast de Homepage een contactpagina, informatiepagina’s en blogs te hebben. Begin is met 5 blogs en schrijf er vervolgens elke maand 2 a 3 bij. Na verloop van tijd zullen deze blogs steeds beter gevonden worden in de zoekmachines. Zo komen de eerste bezoekers op je website. Uiteindelijk is het zaak om je site maandelijks te laten groeien tot je maandelijks een vaste grote doelgroep naar je WordPress affiliate website mag verwelkomen. 

Structuur van je WordPress affiliate website 

Je affiliate WordPress website zal aan het begin veelal uit losse pagina’s bestaan. Het is belangrijk om deze pagina’s met elkaar te verbinden aan de hand van interne links, de menustructuur, widgets, de footer, etc. Maak er een professionele, mooie (afbeeldingen, video’s) en logische website van. 

Wat je niet moet doen als affiliate WordPress website

Let erop als je start als affiliate met een WordPress site dat je jouw geschreven teksten uniek maakt. Duplicate content (dubbele content) zal worden afgestraft door Google. Schrijf je teksten dus altijd in je eigen woorden.  

Andere tip is om niet te groot te starten. Houd je affiliate WordPress website simpel en gestructureerd. Het gaat niet om een zo groot mogelijke website, het gaat om een zo succesvol mogelijke website. Meet daarom altijd wat je doet. Wat werkt beter, wat werkt slechter etc. 

Affiliate WordPress

Meer tips over WordPress en affiliate marketing

Voor meer tips over WordPress en affiliate marketing adviseer ik de Affiliate Held Academy. Dit is een cursus waarin je alles leert over het opzetten van een succesvolle affiliate website via onder andere WordPress. Daarnaast mag je mij voor vragen of advies altijd mailen op info@affiliatemarketing-nederland.nl

Voor onze eigen affiliate websites maken we altijd gebruik van WordPress. Er zijn tientallen websites vol met tutorials, adviezen en video’s met handleidingen. Lees deze ook vooral door als jouw website gaat opzetten.

Affiliate marketing cursus downloaden